apr 152014
 

Afgelopen zondag 13 april organiseerde Comité Gerwen Aktief de voorjaars Kofferbakverkoop van Gerwen.

Ruim voordat de markt open zou gaan, stond er al een lange stoet deelnemers met hun voertuig te wachten op de toegangsweg naar het gildeterrein. Om zeven uur ging de poort open en het terrein werd vlot gevuld met zo’n 115 auto’s, bussen en aanhangers. Om half negen ging de poort open voor het bezoek. Het was even dringen!

Vanaf toen startte een gestage stroom van goederen van de markt richting het parkeerterrein. Van tweedehands Barbies tot fietsendragers, van rieten manden tot boeken, van bessenstruiken tot antiek gereedschap. Er werd goed verkocht.

“We kunnen terugkijken op een goed geslaagde dag”, zegt Sander Bontje, een van de organisatoren. “Het weer zat gelukkig weer reuze mee en ik heb vooral ontspannen en blije gezichten gezien. Zowel bij de bezoekers als de deelnemers. Mensen komen hier graag, want op een markt als dit vind je nog echt waardevolle spullen die mensen thuis al jaren op zolder hebben liggen. En met een dikke 1600 bezoekers loop ik als penningmeester ook met een grote glimlach rond!”, grapt hij. “Sommige bezoekers waren zo enthousiast dat ze zich meteen als verkoper hebben ingeschreven voor de volgende markt, op 28 september. De inschrijving daarvoor is inmiddels weer geopend.” Inschrijven kan via de website www.kofferbakverkoop-gerwen.nl.