Meest gestelde vragen

 

Hieronder staan de antwoorden op de meest gestelde vragen over de Kofferbakverkoop van Gerwen. Klik op een vraag, het antwoord verschijnt er daarna onder.

Waar is de Kofferbakverkoop van Gerwen?

De Kofferbakverkoop Gerwen wordt gehouden op de graslanden rond het gildeterrein van het Heilig Kruisgilde, even buiten de bebouwde kom van het dorp Gerwen.

Adresgegevens van de locatie
Het Heilig Kruisgilde / De Schutsherd
Lankveld 10
5674PA Gerwen (Nuenen)

Klik hier voor meer informatie en een kaart.

Wat zijn de tijden?

Kijk op de agenda voor alle data en tijden.

Wat kost het?

Kijk hier voor de tarieven.

Kan ik op het terrein wat te eten en te drinken kopen?

Ja, u kunt bij het hoofdgebouw terecht voor een hapje of een drankje.

Zijn er toiletten op het terrein?

Ja. Er is een extra toiletwagen en het hoofdgebouw op het terrein heeft een volwaardige horecafunctie met alle voorzieningen.

Waar kan ik me inschrijven? Krijg ik een bevestiging?

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op deze website.

Enige tijd na uw inschrijving ontvangt u per e-mail een bevestiging met daarin duidelijk vermeld uw inschrijfnummer en verdere betaalinstructies. Controleer uw e-mailadres dus goed!

Alle inschrijvingen worden met de hand verwerkt. Er kan enige tijd overheen gaan voordat u de bevestiging krijgt. Gewoonlijk is dit binnen een paar uur tot een dag. In het weekend mogelijk wat langer.

Neem de bevestigingse-mail mee op de marktdag. Maak bijvoorbeeld een print of stuur hem door naar uw smartphone.

Ik heb geen bevestiging gekregen!

Alle inschrijvingen worden met de hand verwerkt. Er kan enige tijd overheen gaan voordat u de bevestiging krijgt. Gewoonlijk is dit binnen een paar uur tot een dag. In het weekend mogelijk wat langer.

Heeft u na enkele dagen nog geen reactie van ons op uw inschrijving ontvangen?

  1. Controleer eerst of ons bericht te vinden is in uw SPAM- of ‘Ongewenste e-mail’-map. Mogelijk is onze e-mail daarin terecht gekomen. Met name de Hotmail en Live diensten hebben hier een handje van.
  2. Ook daar niet? Dan is er iets niet goed gegaan met uw inschrijving. Wacht dan niet tot vlak voor de marktdatum, maar neem meteen contact met ons op: inschrijven@kofferbakverkoop-gerwen.nl. Wacht u langer dan loopt u de kans dat we al vol zitten.

Neem de bevestigingse-mail mee op de marktdag. Maak bijvoorbeeld een print of stuur hem door naar uw smartphone.

Waarom moet ik als deelnemer vooruit betalen?

Bij vroegere edities van de Kofferbakverkoop Gerwen is er een aantal deelnemers geweest dat zich had ingeschreven, maar helaas niet is komen opdagen. Dat is voor iedereen jammer. De markt is dan minder goed gevuld. En zonder afmelding kunnen wij geen kandidaten van de reservelijst inschakelen. Terwijl er genoeg belangstellenden zijn die graag aan de markt willen deelnemen. Op de marktdag zelf is het eigenlijk te laat om aan extra deelnemers te laten weten dat ze toch nog kunnen komen, een paar uitzonderingen daargelaten.

We hebben het beleid daarom aangescherpt: alle aanmelders betalen vooruit. Als een kleine stok achter de deur. Iedereen die vooruit betaalt, is verzekerd van een plek. Mocht in de week voor de markt blijken dat er nog voldoende plek over is dan vullen we die plekken met belangstellenden van de reservelijst.

Mocht u uiterlijk twee weken vóór de markt afzeggen en vooruit betaald hebben, dan boeken wij het volledige bedrag terug. U kunt ook vragen om uw inschrijving door te schuiven naar de volgende editie.

Dus wilt u zeker zijn van een plaats? Betaal dan op tijd vooruit. Anders vervalt uw inschrijving automatisch en kunt u in de laatste week voor de markt informeren of er nog plaats is op de reservelijst.

Moet ik voor twee wagens twee keer het formulier invullen?

Nee, dat hoeft niet. Geef op het inschrijfformulier in het veld ‘Vraag of reactie’ duidelijk aan om wat voor extra voertuigen het gaat en (indien van toepassing) of deze extra voertuigen met een één- of twee-assige aanhanger komen. U ontvangt dan extra inschrijfnummers, één per voertuig.

Wij willen graag naast elkaar staan, kan dat?

Om praktische redenen wordt het terrein gevuld op volgorde van binnenkomst van de deelnemers. De ene deelnemer komt misschien met een bus en grote aanhanger, de ander alleen met een personenwagen. We gebruiken daarom geen vaste plekken.

De makkelijkste manier om er zeker van te zijn dat u naast elkaar kunt staan:

  • Geef het aan als opmerking bij het inschrijven (dan weet de organisatie ook wat er speelt).
  • Op de marktdag stelt u zich beiden ruim op tijd ’s ochtends voor de poort achter elkaar op.
  • Vervolgens rijd u gezamenlijk via de ingang het terrein op.
  • Als u daarna bij de vrijwilligers die op het terrein helpen met het opstellen, duidelijk aangeeft dat u graag naast elkaar wilt staan, dan moet het helemaal goedkomen!

Hoe groot is mijn plek?

Bij het opstellen sluiten de deelnemers op aanwijzingen van de organisatie “kop-staart” aan, met een kleine tussenruimte tussen de voertuigen. De ruimte waarop u uw winkel kunt inrichten is de lengte van uw voertuig plus ca. één meter, diepte ca. 5 meter (inclusief voertuig).

Kan ik een bepaalde plaats op het terrein reserveren?

Nee, helaas kan dat niet. We hebben geen vaste plaatsen. Om het terrein zo efficiënt mogelijk te kunnen vullen gebeurt het opstellen op volgorde van binnenkomst “kop-staart”: als deelnemer dient u achter uw voorganger aan te sluiten en daarbij de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Uiteraard houden we wel rekening met uw wensen als u samen met iemand in een ander voertuig deelneemt en u graag naast elkaar wilt staan. Rijd dan achter elkaar het terrein op en geef dit tijdig aan bij de vrijwilligers die helpen bij het opstellen.

Wat mag ik verkopen?

In principe alles, zolang het maar in de auto past. Of op een extra aanhanger. Maar geen etenswaren. We gaan uit van particuliere verkoop. Grootschalige, commerciële of partijhandel is zonder overleg vooraf met de organisatie niet toegestaan. Zie voor meer informatie het reglement.

Gaat het door bij slecht weer?

Bij minder mooi weer gaat de Kofferbakverkoop van Gerwen gewoon door. U mag gerust een party-tent plaatsen of een zeildoek spannen dat als dak boven uw winkeltje kan dienen.

Als het in de dagen voorafgaand aan de marktdag veel geregend heeft, is het aan te raden om een zeil onder uw waren te leggen tegen het optrekkend vocht.

Mocht het KNMI voor onze regio een weeralarm afgeven dan wordt dat uiteraard opgevolgd.

Als het terrein erg modderig is na regen liggen er dan rijplaten?

Als het terrein zo erg modderig is dat er absoluut niet overheen gereden kan worden dan gaat de markt niet door. U krijgt dan bericht van ons. Gelukkig is dat tot nu toe in ons bestaan nog niet eerder voorgekomen. Duimt u met ons mee voor mooi weer?

Hoe kan ik afzeggen als deelnemer?

Afzeggen kunt u door een e-mail te sturen naar inschrijven@kofferbakverkoop-gerwen.nl.

Mocht u uiterlijk twee weken vóór de markt afzeggen en vooruit betaald hebben, dan boeken wij het volledige bedrag terug. Bij later afzeggen vervalt uw inschrijfgeld.

U kunt ook vragen om uw inschrijving door te schuiven naar de volgende editie.

Hebben jullie een speciaal ‘vroege vogels’ bezoekerstarief?

Nee, de markt gaat pas open voor publiek op de aangegeven tijd en niet eerder. Het heeft geen zin om bij de ingang te proberen om eerder naar binnen te komen.

Mag ik als deelnemer eerder weg?

Nee, om verschillende redenen. Allereerst is het te gevaarlijk. Het marktterrein staat gewoonlijk bomvol. Er is geen ruimte om te manouvreren tussen de ingerichte winkels. Het is onveilig voor het (soms jonge) publiek.

Daarnaast proberen wij als organisatie de marktdag voor alle deelnemers én alle bezoekers zo gemoedelijk en gezellig mogelijk te laten verlopen. Als deelnemers eerder zouden vertrekken geeft dat onrust en het doet afbreuk aan de kwaliteit van de markt. Daarom staan wij eerder vertrek niet toe. Maak er een leuke en ontspannen dag van!

Bij het inschrijven bent u akkoord gegaan met de voorwaarden van onze markt, wat o.a. inhoudt dat u vanaf het begin tot de eindtijd uw voertuig laat staan. Pas na de eindtijd mag er begonnen worden met inpakken en afbreken.

Kan ik als verkoper stroom krijgen?

Ja, maar overleg het eerst met de organisatie. Even inprikken voor een korte demonstratie van een apparaat is geen probleem. U dient zelf voor voldoende verlengkabels te zorgen. Het is echter niet de bedoeling om bakplaten, radio’s, televisies, koffiezetters, verwarmingen, etc., voor langere tijd te gebruiken. Dan gaat de stekker eruit.